Willem Leijgraf

Willem Leijgraf

LinkedIn

Willem Leijgraf (1994) is sinds mei 2023 in dienst als redacteur bij FootballTransfers. In 2016 rondde hij de studie Advanced Business Creation af aan de Avans Hogeschool in ‘s-Hertogenbosch, waarna hij in diverse branches verschillende functies bekleedde. Zo heeft hij een tijdje in de financiële dienstverlening gewerkt en is hij daarnaast voor verschillende organisaties werkzaam geweest in het databeheer. In de desbetreffende functies miste Willem echter een stukje passie.

Deze passie vond hij terug in het schrijven over sport. Nadat Willem in zijn jongere jaren had ontdekt dat hij lezen en schrijven leuk vond, pakte hij deze hobby eind 2020 weer op. Hij begon te schrijven als freelancer over vechtsport (MMA, kickboksen en boksen) voor Manners en later ook voor FHM Nederland over diverse andere sporten, zoals American Football, basketbal, Formule 1 en motorsport. De freelance-klussen en het plezier dat Willem haalde uit het schrijven en het publiceren van zijn artikelen zorgde er voor dat hij voor een carrièreswitch ging.

In juni 2022 ging hij als fulltime redacteur aan de slag bij Voetbalflitsen. Hier kreeg Willem de mogelijkheid om twee passies van hem te combineren in zijn dagelijkse werkzaamheden: voetbal en schrijven. In het afgelopen jaar heeft hij zich hier kunnen ontwikkelen als redacteur en schrijver. Bij FootballTransfers heeft Willem de kans gekregen om verder door te groeien en daarnaast aan de slag te gaan met verschillende data over spelers, trainers en clubs uit binnen -en buitenland.

Willem is het beste te bereiken via [email protected] of via LinkedIn.