Brazilië - Zuid-Korea: de man van de wedstrijd en de wonderschone treffers

Milan Keskin
  • 5 dec. 2022 21:54 CET
  • 4 min leestijd
Brazilië

Brazilië is erin geslaagd om Zuid-Korea met 4-1 te verslaan in de achtste finale van het WK in Qatar en zodoende de kwartfinale te bereiken. De Brazilianen waren voor rust al klaar met Zuid-Korea door treffers van Vinícius, Neymar, Richarlison en Lucas Paqueta. Zuid-Korea deed in de tweede helft nog wel iets terug door een doelpunt van Seung-Ho Paik. Door de overwinning op Zuid-Korea neemt Brazilië het in de kwartfinale op tegen Kroatië.

Opstelling Brazilië: Alisson (80. Weverton); Militao (63. Alves), Silva, Marquinhos, Danilo (72. Bremer); Paqueta, Casemiro; Vinícius (72. Martinelli), Neymar (81. Rodrygo), Raphinha en Richarlison.

Opstelling Zuid-Korea: Seung Gyu, J. Kim (46. Hong), Young-gwon, K, Kim, Moon-hwan; Hee-chan, In-beom (65. Paik), Woo-young (J. Son), J. Lee (74. K. Lee); H. Son en Gue-sung (80. Hwang).

Artikel gaat verder onder de video

Man van de wedstrijd

Man van de wedstrijd was wellicht wel Richarlison. De aanvaller van Tottenham Hotspur scoorde op werkelijk schitterende wijze en had zodoende een groot aandeel in de overwinning op Zuid-Korea. Het was voor Richarlison alweer zijn derde doelpunt op dit WK. De aanvaller scoorde eerder al twee keer tegen Servië in de groepsfase.

Duurste speler zonder speelminuten tijdens Brazilië - Zuid-Korea

De duurste speler zonder speelminuten was Ederson van Brazilië. De doelman van Manchester City kwam tegen Kameroen nog in actie, maar moest tegen Zuid-Korea weer op de bank plaatsnemen. Ederson heeft momenteel een marktwaarde van 81,1 miljoen euro. Fabinho van Liverpool volgt op de voet. De middenvelder kwam ook niet in actie en heeft een marktwaarde van 74,4 miljoen euro.

Transferwaarde van de selectie van Brazilië

Bondscoach Tite heeft de sterspelers voor het uitkiezen bij Brazilië. De wisselspelers van de Zuid-Amerikanen zullen bij de meeste landen van onschatbare waarde zijn. Uit data van FootballTransfers blijkt dat de selectie van Brazilië een totale marktwaarde van 1,1 miljard euro heeft.

Vinicius Junior is de speler met de meeste marktwaarde in de selectie van Tite. De 22-jarige aanvaller van Real Madrid heeft een marktwaarde van maar liefst 120 miljoen euro. Vinicius Junior is samen met Erling Braut Haaland en Kylian Mbappé de enige drie spelers die een marktwaarde hebben van meer dan honderd miljoen euro. Neymar van Paris Saint-Germain en Antony van Manchester United volgen op geruime afstand. Beide aanvallers hebben een marktwaarde van 75 miljoen euro.

Transferwaarde van de selectie van Zuid-Korea

Zuid-Korea is ook tijdens dit wereldkampioenschap weer van de partij. Het zal geen verrassing zijn dat Tottenham Hotspur-ster Heung-Min Son de hoogste transferwaarde heeft. De aanvaller is volgens het algoritme van FootballTransfers 52.8 miljoen euro waard. De totale transferwaarde van de selectie van Zuid-Korea op het WK bedraagt 122,5 miljoen euro.

Bijzondere statistieken van de wedstrijd Brazilië - Zuid-Korea

- Derde doelman Weverton van Brazilië kwam in de tachtigste minuut binnen de lijnen. Daarmee heeft Brazilië alle 26 selectiespelers minuten gegeven op dit WK.

- Thiago Silva is de oudste speler ooit op een WK met een assist (38 jaar en 74 dagen).

Mis nooit meer de volgende grote transfer!

Ontvang de laatste transferinzichten en -analyses direct in je mailbox.