België - Marokko: de man van de wedstrijd en de gouden wissel

Milan Keskin
  • Bijgewerkt: 27 nov. 2022 16:02 CET
  • 4 min leestijd
Courtois

België is er zondagmiddag niet in geslaagd om van Marokko te winnen. Het team van Hakim Ziyech en co. was met 0-2 te sterk voor de Rode Duivels. Marokko leek net voor rust al op voorsprong te komen door een doelpunt van Ziyech. Dat doelpunt werd uiteindelijk afgekeurd door de VAR. Abdelhamid Sabiri schoot Marokko in de 73ste minuut dan wel op voorsprong. De aanvallende middenvelder draaide een vrije trap in een keer de korte hoek in. Zakaria Aboukhlal zette in de 92ste minuut de eindstand op het scorebord. De ex-speler van AZ schoot de bal feilloos binnen.

Opstelling België: Courtois; Castagne, Vertonghen, Alderweireld, Meunier (81. Lukaku); Onana (60. Tielemans), Witsel, T. Hazard (75. Trossard), De Bruyne; E. Hazard (60. Mertens) en Batshuayi (75. De Ketelaere)

Opstelling Marokko: Munir; Mazraoui, Saiss, Aguerd, Hakimi; Ounahi (78. El Yamiq), Amrabat, Amallah; Boufal (73. Aboukhlal), En-Nesyri (73. Hamdallah) en Ziyech

Artikel gaat verder onder de video

Man van de wedstrijd

Man van de wedstrijd was overduidelijk Abdelhamid Sabiri. De aanvallende middenvelder van Sampdoria kwam halverwege de tweede helft binnen de lijnen en wist vijf minuten later het net al te vinden. De 25-jarige middenvelder speelde tegen België pas zijn 4e interland voor Marokko.

Duurste speler zonder speelminuten tijdens België - Marokko

De meest waardevolle wisselspeler bij de wedstrijd tussen België en Marokko is Arthur Theate. De verdediger van Stade Rennais zat de gehele wedstrijd op de bank en zag hoe zijn team met 0-1 verloor. Theate kwam afgelopen zomer over van Bologna voor een bedrag van negentien miljoen euro. Theate heeft tegenwoordig een marktwaarde van 33 miljoen euro.

Transferwaarde selectie België

België kan de laatste jaren spreken over een gouden lichting. Toch is deze generatie er nog niet in geslaagd om een prijs te pakken. Voor spelers als Jan Vertonghen, Toby Alderweireld en Dries Mertens is dit wellicht de laatste kans om een eindronde te winnen. Uit data van FootballTransfers blijkt dat België een totale marktwaarde heeft van 523,1 miljoen euro. Romelu Lukaku is het meeste waard in het team van bondscoach Roberto Martínez. De aanvallende middenvelder heeft een marktwaarde van 51,9 miljoen euro. Youri Tielemans en Kevin De Bruyne completeren het podium met 50,4 miljoen euro en 43,6 miljoen euro.

Transferwaarde selectie Marokko

Marokko behoort op het WK tot de middenmoot als we kijken naar de transferwaarde van de selectie. Alle spelers samen zijn goed voor een bedrag van 235,4 miljoen euro. De grootste vis in de Marokkaanse selectie is Paris Saint-Germain-verdediger Archraf Hakimi. Hij vertegenwoordigt volgens het algoritme van FootballTransfers een marktwaarde van 60.4 miljoen euro. Ter vergelijking: Hakim Ziyech heeft een marktwaarde van twintig miljoen euro.

Bijzondere statistieken van de wedstrijd België - Marokko

- Marokko leek te gaan starten met Yassine Bounou op doel. De doelman van Sevilla stond ook op het veld bij de volksliederen, maar verdween opeens de catacombe in. De doelman voelde zich niet lekker en werd nog voor de aftrap gewisseld voor Munir El Kajoui.

- Amadou Onana is door zijn gele kaart tegen Marokko geschorst voor de laatste groepswedstrijd van België.

- Laatste keer dat België een groepswedstrijd verloor was in 1994 tegen Saoedi-Arabië.

Mis nooit meer de volgende grote transfer!

Ontvang de laatste transferinzichten en -analyses direct in je mailbox.