Dit zijn de grootste overwinningen van PSV aller tijden

PSV, Philips Stadion
© ProShots

PSV is een van de grootste clubs van Nederland. Na Ajax heeft PSV de meeste landstitels weten te veroveren. Vooral in de 21e eeuw hebben de Eindhovenaren veel prijzen weten binnen te slepen. Al deze successen gaan vaak ook gepaard met goed spel en prachtige uitslagen. Maar wat zijn nou echt de grootste winstpartijen van PSV? En heeft de club op Europees niveau ook goede uitslagen weten te behalen?FootballTransfers zocht het uit.

Wat is de grootste overwinning ooit van PSV?

De grootste overwinning die PSV ooit boekte in een officiële wedstrijd was op 26 december 1957 tegen Swift '36 uit Roermond. Deze wedstrijd in de eerste ronde van de KNVB Beker werd door de Eindhovenaren met 12-1 gewonnen. Piet Kruiver wist vier keer het net te vinden en ook Coen Dillen deed met drie doelpunten een aardige duit in het zakje. PSV bereikte in het seizoen 1957/58 uiteindelijk de kwartfinale van de beker, maar werd daarin met 4-2 uitgeschakeld door Sparta.

Wat is de grootste thuisoverwinning ooit van PSV?

Aangezien de wedstrijd uit 1957 tegen Swift 36 Roermond ook in eigen huis werd gespeeld, is deze winstpartij van 12-1 ook gelijk de grootste thuisoverwinning ooit van PSV. Een overwinning die hier echter dichtbij komt is de wedstrijd tegen Rijnsburgse Boys op 11 december 1984. In de tweede ronde van de KNVB Beker wisten de Eindhovenaren met 11-0 te winnen van de club uit Rijnsburg.

Artikel gaat verder onder de video

Wat is de grootste overwinning in de Eredivisie van PSV?

In de Eredivisie heeft PSV twee keer met 10-0 weten te winnen. De eerste keer gebeurde dit op 13 oktober 1973 toen Go Ahead Eagles compleet werd afgedroogd en de tweede keer was Feyenoord op 24 oktober 2010 het slachtoffer. Vooral de wedstrijd tegen de Rotterdammers is een memorabele. Een overwinning van dit kaliber op een andere club uit de traditionele top drie komt immers zelden voor. Toch lukte het PSV om de Rotterdammers compleet weg te spelen. Hoewel het na de eerste helft pas 2-0 stond, door een treffer van Jonathan Reis en een eigen doelpunt van Bruno Martins Indi, wisten de Eindhovenaren na de rust de score flink op te laten lopen. Reis wist uiteindelijk een hattrick te maken en Balázs Dzsudzsák en Jeremain Lens wisten twee keer de bal in het net te krijgen. Dit is nog steeds de grootste overwinning ooit van PSV in de Eredivisie en tegelijkertijd ook de grootste nederlaag van Feyenoord ooit.

Wat is de grootste uitoverwinning in de Eredivisie van PSV?

PSV zette op 25 april 2024 met groot machtsvertoon de volgende stap gezet naar de 25e landstitel. De ploeg van trainer Peter Bosz denderde in het Abe Lenstra Stadion over SC Heerenveen heen en schreef historie met de grootste uitoverwinning van de club in de Eredivisie-historie: 0-8. De ploeg stond na elf minuten al op een 0-3 voorsprong dankzij doelpunten van Guus Til en Malik Tillman (twee). Til en Joey Veerman maakten er voor rust nog 0-5 van. Laatstgenoemde maakte het honderste competitiedoelpunt van PSV in 2023/24, een grens die de Eindhovenaren viermaal eerder slechtten. Na rust maakten Bakayoko, De Jong en invaller Patrick van Aanholt het nog erger voor de thuisploeg: 0-8.

Wat is de grootste Europese overwinning ooit van PSV?

Niet alleen in de Eredivisie, maar ook in Europa wist PSV met 10-0 te winnen. In de eerste ronde van de Europa Cup II wist PSV op 18 september 1974 met 10-0 te winnen van Ards FC uit Noord-Ierland. Willy van der Kuijlen en Harry Lubsen waren die wedstrijd de grote uitblinkers door allebei drie doelpunten te maken. Verder stonden ook de namen van Peter Kemper, Gerrie Deijkers, Ralf Edström en Adrie van Kraaij op het scorebord.

Mis nooit meer de volgende grote transfer!

Ontvang de laatste transferinzichten en -analyses direct in je mailbox.