Samenwerking werpt nu al zijn vruchten af voor Feyenoord: ‘Wij hebben een speler ontdekt’

Milan Keskin
Milan Keskin
  • Bijgewerkt: 4 mrt. 2023 15:37 CET
  • 3 min leestijd
Dennis te kloese

De samenwerking tussen Feyenoord en het Amerikaanse Orange County werpt nu al haar vruchten af voor de Rotterdammers. Feyenoord is er volgens algemeen directeur Dennis te Kloese in geslaagd om een Amerikaans talent vast te leggen. Deze talentvolle spelers zal eerst ervaring gaan opdoen bij de club in Californië.

Volgens de algemeen directeur betreft het een speler die nog geen achttien jaar oud is. Hierdoor mag de speler nog niet de oversteek maken naar Europa en zal hij tot die tijd bij Orange County zijn minuten gaan maken. In gesprek met Feyenoord Magazine wil Te Kloese niet vertellen om welke speler het gaat: “Hij gaat eerst in de opleiding van Orange County spelen en komt daarna onze kant op.''

Feyenoord sloot onlangs een samenwerking met Orange County en nodigde al drie spelers van de Amerikaanse club uit voor een trainingsstage: “Drie spelers van de club zijn uitgenodigd om bij ons te gaan meetrainen, onder wie één international van VS onder 20. Zo kunnen we kijken of die jongens goed genoeg zijn voor Feyenoord.”

We hebben in het verleden al met een aantal spelers uit het buitenland veel succes gehaald, zoals Shinji Ono, Julio Cruz of Jerzy Dudek
- Dennis te Kloese, algemeen directeur Feyenoord

Met de samenwerking hoopt Feyenoord veel meer kennis te krijgen van talenten op de Amerikaanse markt: “Vanuit die samenwerkingsverbanden kunnen we bijvoorbeeld spelers of stafleden uitwisselen, lokaal meer kennis krijgen en eerder op de markt komen voor talenten.” Volgens Te Kloese blijft het niet alleen bij een samenwerking met Orange County: “We zijn aan het analyseren welke gebieden en welke clubs ideaal zijn, in Europa, Centraal-Amerika en Azië.”

Te Kloese sluit niet uit dat enkele oud-Feyenoorders bij dit project betrokken zullen raken. De algemeen directeur stelt dat Feyenoord de afgelopen jaren behoorlijk heeft geprofiteerd van buitenlandse spelers: “We hebben in het verleden al met een aantal spelers uit het buitenland veel succes gehaald, zoals Shinji Ono, Julio Cruz of Jerzy Dudek. Dat soort jongens moeten we misschien wel actief bij het beleid gaan betrekken.”