Engeland - Verenigde Staten: de man van de wedstrijd en de pegel van Pulisic

Milan Keskin
  • Bijgewerkt: 25 nov. 2022 21:57 CET
  • 4 min leestijd
Verenigde Staten - England

Engeland en de Verenigde Staten hebben vrijdagavond met 0-0 gelijkgespeeld op het WK in Qatar. Ondanks een vermakelijke wedstrijd kwamen beide teams niet tot scoren. De Verenigde Staten waren de betere partij en maakten de meeste kans op de overwinning. Door het gelijkspel komt Engeland op vier punten te staan in Groep B. Iran en de Verenigde Staten volgen met drie punten.

Opstelling Engeland: Pickford; Shaw, Maguire, Stones, Trippier; Rice, Bellingham (68. Henderson), Mount; Sterling (68. Grealish), Saka (78. Rashford) en Kane.

Opstelling Verenigde Staten: Turner; Robinson, Ream, Zimmerman, Dest (78. Moore); Musah, Adams, McKennie (77. Aaronson); Pulisic, Wright (83. Sargent) en Weah (83. Reyna).

Artikel gaat verder onder de video

Man van de wedstrijd

Hoewel beide teams voor een vermakelijke wedstrijd zorgden, is het lastig om een man van de wedstrijd aan te wijzen. Voor de Amerikanen is het mooi dat Giovanni Reyna eindelijk in actie kwam. De aanvaller van Borussia Dortmund is toch wel een van de smaakmakers bij de Verenigde Staten, maar moest het tegen Wales doen met een plek op de bank.

Hoogtepunt van de wedstrijd was toch wel de uithaal van Christian Pulisic in de 32e minuut. De aanvaller van Chelsea haalde verwoestend uit en raakte uiteindelijk de lat.

Engeland en de Verenigde Staten kwamen niet verder dan een 0-0 gelijkspel
© ProShots - Engeland en de Verenigde Staten kwamen niet verder dan een 0-0 gelijkspel

Duurste speler zonder speelminuten tijdens Engeland - Verenigde Staten

De duurste speler zonder speelminuten tijdens Engeland tegen de Verenigde Staten was zonder twijfel Phil Foden. De aanvaller van Manchester City zat de gehele wedstrijd op de bank en moest toekijken hoe zijn teamgenoten niet verder kwamen dan een 0-0 gelijkspel. Foden heeft volgens het algoritme van FootballTransfers een marktwaarde van 125 miljoen euro.

Transferwaarde selectie Engeland

De selectie van Engeland heeft een totale marktwaarde van maar liefst 1167,3 miljoen euro. Daarmee heeft Engeland de meest waardevolle selectie op het WK in Qatar. Phil Foden neemt maar liefst 125 miljoen euro voor zijn rekening. De aanvaller van Manchester City is de meest waardevolle speler in de selectie van Gareth Southgate. Trent Alexander-Arnold volgt op afstand met 97,5 miljoen euro. Harry Kane van Tottenham Hotspur complementeert de top drie. De aanvaller heeft een marktwaarde van 89,4 miljoen euro.

Transferwaarde selectie Verenigde Staten

De Verenigde Staten kan als een outsider worden gezien op dit WK. Het team van Gregg Berhalter heeft een totale marktwaarde van 254,6 miljoen euro, zo blijkt uit het algoritme van FootballTransfers. De Verenigde Staten heeft met Christian Pulisic, Giovanni Reyna, Yunus Musah en Tyler Adams een aantal grote talenten tot zijn beschikking. Alleen is de vraag of de talenten het ook waar kunnen maken op het WK in Qatar?

Bijzondere statistieken van de wedstrijd Engeland - Verenigde Staten

- Engeland verloor in 1950 voor de enige en laatste keer van de Verenigde Staten op een WK. De Amerikanen waren destijds - tegen alle verwachtingen in - met 1-0 te sterk voor Engeland. Die wedstrijd ging destijds de boeken in als ‘The Miracle of Belo Horizonte’.

- De Verenigde Staten kregen geen enkele goal tegen in de eerste helft van de afgelopen vier WK-wedstrijden.

- Engeland won nog nooit op een WK van de Verenigde Staten (1x verlies en 1x een gelijkspel)

- 16 jaar na de laatste WK-wedstrijd van Claudio Reyna maakt zijn zoon, Giovanni, zijn debuut voor de Verenigde Staten op een WK.

- Engeland loste pas in de 87ste minuut voor het eerst een schot op doel in de tweede helft.

- De twee meest waardevolle spelers bleven de gehele wedstrijd op de bank zitten (Phil Foden en Trent Alexander-Arnold).

Mis nooit meer de volgende grote transfer!

Ontvang de laatste transferinzichten en -analyses direct in je mailbox.