• Bijgewerkt: 10 mrt. 2024 18:00 CET
  • 2 min leestijd
John van 't Schip, Ajax
© ESPN

Sommigen vreesden dat Anton Gaaei twee weken geleden tegen AZ zijn laatste wedstrijd voor Ajax had gespeeld, maar dat was niet het geval. Zondag mocht hij invallen tegen Fortuna Sittard en dat deed hij volgens trainer John van ’t Schip goed. Althans, ‘voor zijn doen’.

Van ’t Schip werd op de persconferentie na het 2-2 gelijkspel tegen Fortuna gevraagd naar Gaaei. “Die deed het goed. Die viel goed in, voor zijn doen.” De journalist in de perszaal wierp terug: “Voor zijn doen?” Van ’t Schip antwoordde: “Als je kijkt naar de afgelopen wedstrijden, met alles wat hij over zich heen heeft gekregen, heeft hij het goed gedaan, in een heel lastige wedstrijd.”

Ajax haalt bezem door de selectie en spaart slechts drie spelers

Artikel gaat verder onder de video

Gaaei viel in de tachtigste minuut in tegen Fortuna. Een van zijn beste acties was een balverovering bij Mitchell Dijks, nadat Branco van den Boomen de bal had ingeleverd. Gaaei kwam binnen de lijnen voor Tristan Gooijer. “Tristan zat erdoorheen en heeft donderdag ook een zware wedstrijd gespeeld. Voor veel jongens is het nieuw om twee wedstrijden per week te spelen op dit niveau. Daarom hebben we Anton gebracht.”

Gaaei, afgelopen zomer voor minstens 4,5 miljoen euro overgenomen van Viborg FF, werd twee weken geleden al in de eerste helft gewisseld tegen AZ door trainer John van ’t Schip. Hij verloor een duel aan de zijlijn voorafgaand aan de 1-0 van AZ en zorgde even daarna met balverlies voor een levensgevaarlijke uitbraak van AZ. Na de wedstrijd verwijderde hij alle publicaties op zijn Instagram-pagina, omdat hij door supporters onder vuur werd genomen.

Ajax had zondagmiddag de nodige moeite met Fortuna. Kenneth Taylor had zijn ploeg in de eerste helft op voorsprong gezet, maar door doelpunten van Deroy Duarte en Kaj Sierhuis keken de Amsterdammers na 66 minuten spelen tegen een achterstand aan.Met nog enkele minuten plus blessuretijd te gaan wist Brian Brobbey alsnog een punt te redden voor zijn ploeg. Op dat moment had Gaaei net het veld betreden als vervanger van Gooijer.

Veel tijd om te herstellen van de snel opeenvolgende duels krijgt Ajax niet. Komende donderdag staat de return tegen Aston Villa op het programma. In Engeland gaat Ajax proberen de volgende ronde van de Conference League te halen.

Mis nooit meer de volgende grote transfer!

Ontvang de laatste transferinzichten en -analyses direct in je mailbox.