Nederland - Argentinië: de man van de wedstrijd en het verdriet bij Oranje

• Bijgewerkt: 10 dec. 2022 07:50 CET
  • 4 min leestijd
Nederland, Frenkie de Jong
© ProShots

Het Nederlands elftal is er niet in geslaagd om de halve finale van het WK in Qatar te bereiken. Argentinië bleek na strafschoppen te sterk voor het team van Louis van Gaal. De Argentijnen kwamen al in de eerste helft op voorsprong door een doelpunt van Nahuel Molina. In de tweede helft probeerde het Nederlands elftal wel meer druk te zetten, maar wist geen vuist te maken. In de 73e minuut zette Lionel Messi de 0-2 op het scorebord door een strafschop feilloos binnen te schieten. Lang leek het dan ook gedaan voor het Nederlands elftal, maar door doelpunten van Luuk de Jong en Wout Weghorst in de laatste minuten van de tweede helft mocht Nederland nog hopen op de halve finale. In de verlenging werd er niet meer gescoord en dus volgde er een strafschoppenserie. Nederland miste de eerste twee strafschoppen en wist niet meer terug te komen in de wedstrijd en zodoende eindigt het avontuur voor Oranje in de kwartfinale van het WK.

Opstelling Nederland: Noppert, Blind (65. L. De Jong), Aké, Van Dijk, Timber, Dumfries; De Roon (46. Koopmeiners), F. De Jong, Gakpo (113. Lang); Bergwijn (46. Berghuis) en Depay (78. Weghorst).

Opstelling Argentinië: E. Martínez, Acuna (78. Tagliafico), L. Martínez (112. Di María), Otamendi, Romero (78. Pezzella), Molina (106. Montiel); MacAllister, Fernandez, De Paul (67. Paredes); Messi en Álvarez (82. L. Martínez).

Artikel gaat verder onder de video

Duurste speler zonder speelminuten tijdens Nederland - Argentinië

De duurste speler zonder speelminuten was Matthijs de Ligt. De verdediger van Bayern München zat de gehele wedstrijd op de bank tegen Argentinië. De Ligt begon het toernooi nog als basisspeler, maar verdween al gauw naar de bank. De Ligt heeft momenteel een marktwaarde van maar liefst 71,5 miljoen euro. Daarmee is de verdediger ook de meest waardevolle speler in de selectie van het Nederlands elftal.

Transferwaarde selectie Nederland

De selectie van Nederland is een stuk meer waard dan die van de Verenigde Staten. Uit data van FootballTransfers blijkt dat Nederland op basis van marktwaardes gezien kan worden als een van de outsiders voor de wereldtitel. Het team van Louis van Gaal heeft een totale marktwaarde van 571,1 miljoen euro. Matthijs de Ligt is de meest waardevolle speler in het Nederlands elftal. De verdediger van Bayern München heeft een marktwaarde van 71,5 miljoen euro. Frenkie de Jong is een stukje minder waard en heeft een marktwaarde van 59,1 miljoen euro.

Transferwaarde selectie Argentinië

Er zijn op het WK 2022 slechts zes teams aanwezig met een hogere transferwaarde dan Argentinië. De volledige selectie is volgens het algoritme van FootballTransfers goed voor 718,1 miljoen euro. Uiteraard wordt de totale waarde vooral bepaald door sterren als Lionel Messi en Lisandro Martínez. Lautaro Martínez is de meest waardevolle speler in de selectie van Argentinië. De aanvaller van Internazionale heeft een marktwaarde van 84 miljoen euro.