Portugal - Uruguay: de man van de wedstrijd en de doelpunten van Fernandes

• 28 nov. 2022 21:51 CET
  • 4 min leestijd
Bruno Fernandes in action for Portugal at the World Cup
© ProShots

Portugal heeft maandagavond met 2-0 van Uruguay gewonnen op het WK in Qatar. Pas in de tweede helft kwam de wedstrijd echt los door een doelpunt van Bruno Fernandes in de 54ste minuut. Lang leek het erop dat de treffer op naam van Cristiano Ronaldo zou komen te staan. Uiteindelijk bleek dat de aanvaller de bal niet meer aanraakte en dus kwam de treffer op naam van Fernandes. In blessuretijd gooide de aanvallende middenvelder van Manchester United de wedstrijd op slot door een strafschop binnen te schieten en de 2-0 op het scorebord te zetten.

Opstelling Portugal: Costa; Mendes (42. Guerreiro), Días, Pepe, Cancelo; Carvalho (82. Carvalho), Neves (69. Leao), Silva; Félix (82. Nunes), Ronaldo (82. Ramos) en Fernandes

Opstelling Uruguay: Rochet; Olivera (86. Vina), Coates, Godin (62. Pellistri), Gimenez, Varela; Vecino (62. De Arrascaeta), Bentancur, Valverde; Nunez (72. Gomez) en Cavani (73. Suarez)

Artikel gaat verder onder de video

Man van de wedstrijd

Lang leek het erop dat Cristiano Ronaldo de man van de wedstrijd zou worden. De aanvaller leek de 1-0 te maken, maar uiteindelijk ging het doelpunt naar Bruno Fernandes. De aanvallende middenvelder gooide in blessuretijd de wedstrijd op slot door de 2-0 op het scorebord te zetten. Door de treffers van Fernandes is Portugal zeker van de achtste finale.

Duurste speler zonder speelminuten tijdens Portugal - Uruguay

De duurste speler zonder speelminuten was André Silva aan de kant van Portugal. De aanvaller van RB Leipzig heeft volgens FootballTransfers een marktwaarde van 65,7 miljoen euro en bleef de gehele wedstrijd op de bank zitten. De 52-voudig international speelde in het verleden voor onder meer AC Milan, Eintracht Frankfurt en FC Porto.

Transferwaarde van de selectie van Portugal

Cristiano Ronaldo is en blijft de sterspeler in de selectie van Fernando Santos. Hoewel de aanvaller van Manchester United niet altijd meer op een basisplaats kan rekenen in Engeland, lijkt Ronaldo bij het Portugese team nog wel een vooraanstaande rol te spelen. Toch is de 191-voudig international niet de meest waardevolle speler van de Portugese selectie. Zowel Bernardo Silva van Manchester City als Bruno Fernandes van Manchester United heeft een marktwaarde van 77 miljoen euro. Dat blijkt uit data van Footballtransfers.

André Silva volgt het tweetal op ruime afstand en heeft een marktwaarde van 67 miljoen euro. De aanvaller van RB Leipzig had twee jaar geleden nog maar een marktwaarde van negentien miljoen en heeft dus een flinke ontwikkeling doorgemaakt. De totale marktwaarde van de Portugese selectie is 803,8 miljoen euro.