Kroatië - Canada: de man van de wedstrijd en het verdriet bij de Canadezen

Milan Keskin
  • Bijgewerkt: 27 nov. 2022 19:08 CET
  • 4 min leestijd
Kroatie

Canada is als eerste land uitgeschakeld op het WK in Qatar. Kroatië was zondagavond met 4-1 te sterk, waardoor Canada niet meer de achtste finale kan bereiken. De Canadezen begonnen nog voortvarend aan de wedstrijd door een doelpunt van Alphonso Davies in de tweede minuut. Daarna ging het bergafwaarts. Door doelpunten van Andrej Kramaric en Marko Livaja stond Canada bij rust met 2-1 al achter. Kramaric en Majer gooide in de tweede helft de wedstrijd op slot en zorgden voor een 4-1 overwinning voor Kroatië.

Opstelling Kroatië: Livakovic; Sosa, Gvardiol, Lovren, Juranovic; Kovacic (86. Majer), Brozovic, Modric (86. Pasalic); Perisic (86. Orsic), Livaja (60. Petkovic) en Kramaric (72. Vlasic)

Opstelling Canada: Borjan; Laryea (62. Hoilett), Miller, Vitoria, Johnston; Davies, Eustaquio (46. Koné), Hutchinson (72. Adekugbe), Buchanan; David (72. Cavallini) en Larin (46. Osorio)

Artikel gaat verder onder de video

Man van de wedstrijd

Andrej Kramaric was met twee doelpunten de man van de wedstrijd tijdens Kroatië tegen Canada. De aanvaller van Hoffenheim heeft al 75 interlands op zijn naam staan en is al jarenlang een vaste waarde in het nationale team.

Duurste speler zonder speelminuten tijdens Kroatië - Canada

Luka Sucic was de meest waardevolle wisselspeler tijdens Kroatië tegen Canada. De middenvelder van RB Salzburg zat de gehele wedstrijd op de bank en zag hoe zijn teamgenoten met 4-1 wonnen van Canada. Sucic heeft momenteel een marktwaarde van 20,8 miljoen euro.

Transferwaarde selectie Kroatië

Kroatië is ook op dit wereldkampioenschap weer een gevaarlijke outsider voor het WK-goud. In 2018 bereikte de ploeg nog de finale, waarin het haar meerdere moest erkennen in Frankrijk. Veel spelers van toen zijn er ook tijdens dit toernooi weer bij. Volgens het algoritme van FootballTransfers is de selectie van de Kroaten in totaal goed voor een marktwaarde van 351 miljoen euro.

Dat bedrag valt voornamelijk zo hoog uit door de drie absolute sterkhouders bij Kroatië: verdediger Joskvo Gvardiol (55.1 miljoen euro), middenvelder Marcelo Brozović (40.3 miljoen euro) en Mateo Kovacić (35.1 miljoen euro). Spelers als Luka Modrić zijn logischerwijs minder waard geworden door hun leeftijd.

Transferwaarde selectie Canada

De totale selectie van Canada heeft een marktwaarde van 163,7 miljoen euro. Alphonso Davies en Jonathan David zijn samen alleen al 128,8 miljoen euro waard. Davies is al jarenlang een vaste waarde bij Bayern München en heeft volgens FootballTransfers een marktwaarde van 72,3 miljoen euro. David is het grote talent van Lille OSC. De aanvaller werd in 2020 voor 27 miljoen euro overgenomen van KAA Gent en heeft momenteel een marktwaarde van 56,5 miljoen euro.