Kameroen - Servië: de man van de wedstrijd en de bizarre comeback

Imre Himmelbauer
  • Bijgewerkt: 28 nov. 2022 13:33 CET
  • 4 min leestijd
Erik Maxim Choupo-Moting, Kameroen, 2022

Kameroen en Servië hebben maandag in een buitengewoon enerverend duel op het WK 2022 de punten gedeeld. Servië leek ondanks de vroege Kameroense goal van Jean-Charles Castelletto de zaken uitstekend op orde te hebben en leidde tot de 63e minuut met 1-3 na goals van Strahinja Pavlovic, Sergej Milinkovic-Savic en Aleksandr Mitrovic. Wissel Vincent Aboubakar gooide de wedstrijd echter helemaal op zijn kop: hij maakte in de 63e minuut, acht minuten na zijn entree, de 2-3 en bereidde drie minuten later de gelijkmaker van Eric Maxim Choupo-Moting voor: 3-3.

Opstelling Kameroen: Epassy, Fai, Castelletto, N’Koulou, Tolo, Zambo (81. Gouet), Kunde (67. Ondua′), Hongla (55. Aboubakar), Mbeumo (N’Koudou, 81′), Choupo-Moting en Toko Ekambi (67. Bassogog).

Opstelling Servië: Milinkovic-Savic, Milenkovic, Veljkovic (78. Babic), Pavlovic (56. Stefan Mitrovic′), Zivkovic (78. Radonjic), Lukic, Maksimovic, Kostic (90+3. Djuricic), Tadic, Sergej Milinkovic-Savic (Grujic, 78′) en Mitrovic.

Artikel gaat verder onder de video

Man van de wedstrijd

Vincent Aboubakar bleek aan Kameroense zijde de gouden wissel. De aanvaller, in clubverband actief voor Al-Nassr, maakte zelf de aansluitingstreffer en bereidde de gelijkmaker van Eric Maxim Choupo-Moting voor. Toen de spits in de 55e minuut werd ingebracht keek Kameroen nog tegen een 1-3 achterstand. Iets meer dan tien minuten later was de stand gelijk.

Duurste speler zonder speelminuten tijdens Kameroen - Servië

Dusan Vlahović, die volgens de data van FootballTransfers een marktwaarde van 65,3 miljoen euro heeft, kwam tijdens het duel tussen Kameroen en Servië niet van de bank af. Bondscoach Dragan Stojkovic koos voor Aleksandr Mitrovic in de punt van de aanval. Vlahovic, die op de loonlijst van Juventus staat, heeft achttien interlands achter zijn naam staan.

Met deze elf begon Kameroen aan het duel met Servië.
© ProShots - Met deze elf begon Kameroen aan het duel met Servië.

Transferwaarde van de selectie van Kameroen

De selectie van Kameroen heeft een totale waarde van 119,3 miljoen euro. De meest waardevolle speler in de selectie is Bryan Mbeumo. De voor Brentford spelende middenvelder annex aanvaller heeft volgens het algoritme van FootballTransfers een transferwaarde van 39,4 miljoen euro. Frank Anguissa staat met 22,4 miljoen euro op de tweede plek en Karl Toko Ekambi maakt met een waarde van 14,2 miljoen euro de top 3 compleet.

Transferwaarde van de selectie van Servië

De selectie van Servië heeft een totale marktwaarde van 370,1 miljoen euro. De waardevolste voetballer in de selectie Dušan Vlahović, die onder contract staat bij Juventus. Hij heeft volgens het algoritme van FootballTransfers een transferwaarde van 65,3 miljoen euro. Nikola Milenković volgt met een waarde van 49,2 miljoen euro en Sergej Milinković-Savić (35,3 miljoen euro) maakt de top 3 compleet.

Bijzondere statistieken van de wedstrijd Kameroen - Servië

- Vincent Aboubakar is de eerste wisselspeler ooit die voor een Afrikaans land op een WK zowel scoort als een doelpunt voorbereidt.

- Aleksandr Mitrovic is de eerste Servische speler ooit die meer dan één keer scoort op een WK.

- Servië scoorde voor het eerst sinds 1990 (toen nog onder de vlag van Joegoslavië) drie doelpunten in één WK-wedstrijd.

- Mitrovic maakte zijn 51e doelpunt voor zijn nationale ploeg. Daarmee komt hij op gelijke hoogte als onder anderen Harry Kane, Olivier Giroud en Thierry Henry.

- Servië is het eerste land ooit dat bij een WK-wedstrijd twee keer scoort in de extra tijd van de eerste helft.

Mis nooit meer de volgende grote transfer!

Ontvang de laatste transferinzichten en -analyses direct in je mailbox.