Dit zijn de reacties op social media na de overwinning van het Nederlands elftal

Milan Keskin
  • Bijgewerkt: 22 nov. 2022 13:19 CET
  • 4 min leestijd
Nederland

Het Nederlands elftal heeft maandagavond met 0-2 van Senegal gewonnen. Ondanks dat het niet gemakkelijk ging, staat Nederland nu wel gedeeltelijk bovenaan in Groep A. Ook op social media werd volop meegeleefd met het Nederlands elftal. Dit zijn de reacties op Twitter na de overwinning van het Nederlands elftal.

Het was lang wachten totdat Oranje eindelijk de ban brak tegen Senegal. Pas laat in de tweede helft zette Cody Gakpo de 0-1 op het scorebord. Volgens Reon Boeringa van Voetbal International moet de sfeer nog een beetje op gang komen in het land.

Artikel gaat verder onder de video

De man van de wedstrijd was overduidelijk Andries Noppert. De doelman van sc Heerenveen maakte zijn debuut en hield zijn doel schoon. Een jaar geleden zat de doelman nog op de bank bij Go Ahead Eagles en maandag moest hij Senegal van het scoren houden. Bij NAC Breda is men dan ook trots op hun ex-speler.

Bij PSV is men trots op Cody Gakpo. De aanvaller van de Eindhovenaren brak de ban voor het Nederlands elftal en kopte de 0-1 binnen. “Hoe die goal ging? Ik zag dat Frenkie opendraaide, dus dat was het moment voor mij om te lopen”, zegt Gakpo tegenover de NOS. “Toen viel hij precies achter de verdediging en daarna was het een kwestie van aanraken.” Gakpo heeft nu evenveel doelpunten met zijn hoofd gemaakt op het WK als in de Eredivisie (1 in 106 wedstrijden).

Davy Klaassen gooide in de 99ste minuut de wedstrijd op slot door de 0-2 op het scorebord te zetten. De middenvelder van Ajax zet met zijn doelpunt net geen record neer.

Ondanks dat het spel niet altijd even goed was tegen Senegal, weet Lex Lammers van De Gelderlander het zeker!

Ook vanuit de Verenigde Staten stromen de lovende kritieken voor Andries Noppert binnen.

Mis nooit meer de volgende grote transfer!

Ontvang de laatste transferinzichten en -analyses direct in je mailbox.