• 13 feb. 2023 10:35 CET
  • 3 min leestijd
Ruud van Nistelrooij, John Heitinga
© ProShots

Ajax en PSV kunnen komende donderdag een grote stap zetten richting de achtste finale van de Europa League. De Amsterdammers spelen in de tussenronde tegen Union Berlin, terwijl PSV het opneemt tegen Sevilla. Wat deden beide opponenten afgelopen weekend in de competitie?

Ajax - Union Berlin, Europa League, donderdag 16 februari om 18.45 uur

Ajax kan de borst nat gaan maken. Met Union Berlin treffen de Amsterdammers de absolute sensatie van de Bundesliga. De club uit Berlijn staat op een uiterst knappe tweede plaats in de competitie met slechts één punt achterstand op koploper Bayern München. Zodoende mag Union Berlin serieus dromen van de eerste landstitel in de geschiedenis van de club.

Afgelopen zaterdag bewees Union Berlin opnieuw dat het een serieuze kandidaat is voor de landstitel. Op bezoek bij concurrent RB Leipzig maakte het team van Urs Fischer geen fout en won het met 1-2. RB Leipzig kwam halverwege de eerste helft nog wel op voorsprong door een doelpunt van Benjamin Henrichs, maar in de tweede helft zette Union Berlin orde op zaken. Doelpunten van Janik Haberer en Robin Knoche zorgde voor enorme feestvreugde bij de duizenden meegereisde supporters van de club. Danilho Doekhi en Sheraldo Becker begonnen opnieuw aan de aftrap en zagen ex-Heerenveener Morten Thorsby in de 86ste minuut nog invallen.

Artikel gaat verder onder de video
Union Berlin rekende met 1-2 af met RB Leipzig zaterdag.
© ProShots - Union Berlin rekende met 1-2 af met RB Leipzig zaterdag.

Sevilla - PSV, Europa League, donderdag 16 februari om 21.00 uur

Ook PSV wacht een zware wedstrijd komende donderdag. De Eindhovenaren gaan op bezoek bij zesvoudig Europa League-winnaar Sevilla. De Spaanse subtopper begon dramatisch aan het seizoen in La Liga en stond zelfs nog een tijdje onder de degradatiestreep. Inmiddels heeft Jorge Sampaoli het aardig op de rit bij Sevilla en mag er van onderschatting geen sprake zijn bij PSV.

Afgelopen zaterdag nam Sevilla definitief afscheid van de degradatiezorgen. Thuis werd concurrent Mallorca met 2-0 verslagen. Al in de eerste helft besliste het team van Sampaoli de wedstrijd door doelpunten van Youssef En-Nesyri en Bryan Gil. In de tweede helft ontwikkelde de wedstrijd in een heus kaartenfestijn. Vijf spelers kregen uiteindelijk een gele kaart, waaronder Nemanja Gudelj. In de 73ste minuut kreeg Lucas Ocampos nog speeltijd. De aanvaller keerde afgelopen transferperiode terug bij Sevilla na een mislukte uitleenbeurt bij Ajax.