Daniel Cabot Kerkdijk
  • Bijgewerkt: 31 okt. 2022 12:00 CET
  • 4 min leestijd
Alfred Schreuder, Arne Slot, Ruud van Nistelrooij, Pascal Jansen

Ajax, PSV, Feyenoord en AZ maken zich op voor hun respectievelijke wedstrijden in de Champions League, Europa League en Conference League. De clubs zullen gebrand zijn om de Europese topprestaties van de Nederlandse clubs afgelopen seizoen voort te zetten in de huidige voetbaljaargang. Wat deden de komende tegenstanders van Ajax, PSV, Feyenoord en AZ dit weekeinde in hun eigen competities? Een overzicht.

Rangers - Ajax, Champions League, dinsdag 1 november 21.00 uur

Rangers heeft afgelopen zaterdag een belangrijke overwinning geboekt op Aberdeen. Op Ibrox won het team van Giovanni van Bronckhorst vrij eenvoudig met 4-1. Door de overwinning blijft Rangers in het spoor van koploper Celtic. The Gers staan nog vier punten achter op de eeuwige rivaal. Ook voor Van Bronckhorst kwam de overwinning als geroepen. De Nederlandse oefenmeester staat onder druk in Schotland en kon de drie punten goed gebruiken.

Artikel gaat verder onder de video

Feyenoord - Lazio, Europa League, donderdag 3 november 18.45 uur uur

Tonny Vilhena gaf Feyenoord afgelopen zondag het goede voorbeeld en won met zijn Salernitana met 1-3 van Lazio. De Romeinen kwamen door een doelpunt van Mattia Zaccagni nog op een 1-0 voorsprong vlak voor rust, maar gingen uiteindelijk alsnog ten onder. Door de nederlaag zakt Lazio naar de vierde plek in de Serie A en lijkt koploper Napoli uit het zicht te raken. De Napolitanen hebben momenteel een voorsprong van acht punten op het team van Maurizio Sarri.

Cody Gakpo, PSV, 2022/23

Bodø/Glimt - PSV, Europa League, donderdag 3 november 21.00 uur

Bodø/Glimt ging afgelopen zondag met 3-2 onderuit in de topper tegen Rosenborg. De huidige nummer twee van de Eliteserien kwam door een doelpunt van Runar Espejord op voorsprong in de eerste helft, maar na rust kon het team van Kjetil Knutsen geen vuist meer maken en ging het ten onder. Door de nederlaag heeft koploper Molde FK een voorsprong van achttien punten te pakken op Bodø/Glimt.

Pascal Jansen, Trainer AZ, 2022/23

AZ - Dnipro-1, Conference League, donderdag 3 november 18.45 uur

Dnipro-1 heeft de koppositie in de Oekraïense Premier League na afgelopen weekend steviger in handen. De topclub uit het oosten van Oekraïne won met 1-0 van Chornomorets Odessa en heeft inmiddels een voorsprong van 5 punten op concurrent Shakhtar Donetsk. Oleksandr Pikhalyonok tekende in de 23ste minuut voor het enige doelpunt in de wedstrijd.

Mis nooit meer de volgende grote transfer!

Ontvang de laatste transferinzichten en -analyses direct in je mailbox.