Milan Keskin
  • 24 sep. 2022 12:17 CEST
  • 2 min leestijd
Eden Hazard, Real Madrid, 2021/22

Eden Hazard kostte in 2019 maar liefst 115 miljoen euro voor Real Madrid, maar kan inmiddels niet meer rekenen op een basisplaats bij de Spaanse topclub. De aanvaller mocht dit seizoen slechts één keer in de basis beginnen en is helder: “Ik wil meer spelen.”

Het huwelijk tussen Hazard en Real Madrid is tot op heden geen daverend succes. De international van België kwam bij Chelsea tot 110 doelpunten en 92 assists, maar bij Real Madrid staat de teller nog maar op 7 doelpunten en 11 assists in 3 jaar tijd. Het verschil kan bijna niet groter zijn voor de buitenspeler, die de afgelopen jaren vaak te kampen heeft gehad met blessures.

Bij het Belgische nationale team kan Hazard nog altijd rekenen op een basisplaats. Sterker nog. Afgelopen donderdag was de 121-voudig international nog de aanvoerder in de wedstrijd tegen Wales (2-1 winst). Na afloop van wedstrijd werd hem gevraagd naar zijn situatie bij Real Madrid. “Het zijn moeilijke tijden voor mij. Ik wil graag spelen bij Real Madrid, maar dat doe ik momenteel niet", zegt de 31-jarige aanvaller tegenover het Belgische RTL. “Ik voel me echt goed bij de club, maar ik speel gewoon niet zo vaak als dat ik wil. Het is een gecompliceerde situatie. Ik wil gewoon meer aan spelen toekomen.”

Artikel gaat verder onder de video

Hazard kwam dit seizoen slechts 158 minuten in actie voor Real Madrid in alle competities. Toch blijft de aanvaller hopen op speeltijd: “Ik wil zoveel mogelijk minuten spelen om fit te worden voor het WK in november.” Door de blessure van Karim Benzema, kreeg Hazard in de Champions League-wedstrijd tegen Celtic (3-0) de kans om zich te bewijzen. Die kans pakte de Belg met twee handen aan en scoorde het derde doelpunt voor het team van Carlo Ancelotti. Hazard heeft nog een contract tot medio 2024 in Madrid en lijkt voorlopig voor zijn kansen te willen blijven gaan.

Mis nooit meer de volgende grote transfer!

Ontvang de laatste transferinzichten en -analyses direct in je mailbox.