Kameroen - Brazilië: de man van de wedstrijd en de treffer van Aboubakar

Milan Keskin
  • 2 dec. 2022 21:59 CET
  • 4 min leestijd
Choupo moting

Kameroen heeft vrijdagavond van Brazilië weten te winnen op het WK in Qatar. Door een doelpunt van Vincent Aboubakar in de 93ste minuut sluit Kameroen de groepsfase af met een 1-0 overwinning op Brazilië. Voor Aboubakar was de feestvreugde wel van korte duur. De aanvaller deed zijn shirt uit tijdens het juichen en kreeg zodoende zijn tweede gele kaart. Toch was de overwinning voor Kameroen niet genoeg voor een plekje in de achtste finale. Door de overwinning van Zwitserland op Servië gaan de Zwitsers samen met Brazilië naar de volgende ronde.

Opstelling Kameroen: Epassy; Tolo, Ebosse, Wooh, Fai; Anguissa, Kunde (68. Ntcham); Ngamaleu (86. Mbekeli), Choupo-Moting, Mbeumo (64. Ekambi) en Aboubakar.

Opstelling Brazilië: Ederson; Telles (55. Marquinhos), Bremer, Militao, Alves; Fred (55. Guimaraes), Fabinho, Martinelli, Rodrygo (55. Ribeiro), Antony (79. Raphinha) en Jesus (64. Pedro).

Artikel gaat verder onder de video

Man van de wedstrijd

De man van de wedstrijd was Vincent Aboubakar. De aanvaller van Al-Nassr maakte in de 93ste minuut de 1-0 en zorgde daarmee voor grote feestvreugde bij Kameroen. De aanvaller besloot vervolgens zijn shirt uit te doen, maar was even vergeten dat hij al een gele kaart achter zijn naam had staan. Wat volgde was een tweede gele kaart en dus een rode kaart voor Aboubakar.

Duurste speler zonder speelminuten tijdens Kameroen - Brazilië

De duurste speler zonder speelminuten was toch wel Vinicius Junior. De aanvaller van Real Madrid bleef de hele wedstrijd op de bank. Vinicius is de meest waardevolle speler in de selectie van bondscoach Tite en mocht tegen Kameroen zijn rust pakken. Uit data van FootballTransfer blijkt dat Vinicius een marktwaarde van maar liefst 120 miljoen euro heeft.

Transferwaarde van de selectie van Kameroen

De selectie van Kameroen heeft een totale waarde van 119,3 miljoen euro. De meest waardevolle speler in de selectie is Bryan Mbeumo. De voor Brentford spelende middenvelder annex aanvaller heeft volgens het algoritme van FootballTransfers een transferwaarde van 39,4 miljoen euro. Frank Anguissa staat met 22,4 miljoen euro op de tweede plek en Karl Toko Ekambi maakt met een waarde van 14,2 miljoen euro de top 3 compleet.

Transferwaarde van de selectie van Brazilië

Bondscoach Tite heeft de sterspelers voor het uitkiezen bij Brazilië. De wisselspelers van de Zuid-Amerikanen zullen bij de meeste landen van onschatbare waarde zijn. Uit data van FootballTransfers blijkt dat de selectie van Brazilië een totale marktwaarde van 1,1 miljard euro heeft.

Vinicius Junior is de speler met de meeste marktwaarde in de selectie van Tite. De 22-jarige aanvaller van Real Madrid heeft een marktwaarde van maar liefst 120 miljoen euro. Vinicius Junior is samen met Erling Braut Haaland en Kylian Mbappé de enige drie spelers die een marktwaarde hebben van meer dan honderd miljoen euro. Neymar van Paris Saint-Germain en Antony van Manchester United volgen op geruime afstand. Beide aanvallers hebben een marktwaarde van 75 miljoen euro.