Ghana - Uruguay: de man van de wedstrijd en het verdriet bij Suárez

Milan Keskin
  • Bijgewerkt: 2 dec. 2022 18:11 CET
  • 4 min leestijd
Ghana - Uruguay

Ghana en Uruguay zijn er beide niet in geslaagd om de achtste finale van het WK in Qatar te bereiken. Uruguay won de wedstrijd met 0-2 en leek lang op weg naar de volgende ronde. Totdat Zuid-Korea de winnende maakte tegen Portugal. Zodoende is Uruguay op doelsaldo uitgeschakeld. Het team van Luis Suárez en co. rekende in de eerste helft al af met Ghana door doelpunten van Giorgian de Arrascaeta. Toch bleken beide doelpunten niet voldoend voor de volgende ronde. Zuid-Korea en Portugal mogen zich gaan opmaken voor de knock-out fase.

Opstelling Ghana: Ata Zigi; Baba, Salisu, Amartey, Seidu; Samed (72. Kyereh), Partey; J. Ayew (46. Sulemana), A. Ayew (46. Bukari), Williams (72. Semenyo) en Kudus (90. Fatawu).

Opstelling Uruguay: Rochet; Olivera, Coates, Gímenez, Varela; de Arrascaeta (80. Gomez), Bentancur (34. Vecino), Valverde, Pellistri (66. De La Cruz); Nunez (80. Canobbio) en Suarez (66. Cavani).

Artikel gaat verder onder de video

Man van de wedstrijd

Giorgian de Arrascaeta was de man van de wedstrijd tijdens Ghana tegen Uruguay. De 28-jarige middenvelder van Flamengo maakte tegen Ghana zijn basisdebuut op het WK in Qatar en met succes. Met twee doelpunten in de eerste helft had de Arrascaeta een groot aandeel in de overwinning van Uruguay op Ghana. Ondanks de overwinning is Uruguay er niet in geslaagd om de achtste finale te bereiken. Dus is het voor de Arrascaeta alsnog een avond om snel te vergeten.

Transferwaarde selectie Ghana

Bij Ghana is het spits Iñaki Williams die volgens FootballTransfers de hoogste marktwaarde vertegenwoordigt. De 28-jarige aanvaller wordt geschat op een waarde van 26 miljoen euro. Verder zien we in de selectie van Ghana verdediger Joseph Aidoo (twintig miljoen euro) en Thomas Partey (achttien miljoen euro) als uitschieters. De selectie van Ghana heeft een totale marktwaarde van 159 miljoen euro.

Transferwaarde selectie Uruguay

De totale transferwaarde van de Uruguayaanse selectie bedraagt volgens het algoritme van FootballTransfers 343,4 miljoen euro. Dit bedrag is mede zo hoog door de inbreng van Liverpool-spits Darwin Nunez, die een transferwaarde van 32.6 miljoen euro. Zijn transferwaarde is echter nog niets bij die van ploeggenoot Rodrigo Bentancur, die een prijskaartje van 43.7 miljoen euro heeft. Federico Valverde spant de kroon. De middenvelder van Real Madrid is 66.3 miljoen euro waard.

Bijzondere statistieken van de wedstrijd Ghana - Uruguay

- Zowel Ghana als Uruguay zijn uitgeschakeld op het WK.

- Giorgian de Arrascaeta is de derde Uruguayaan met twee doelpunten achter zijn naam in één helft op een WK.

- Ghana miste deze eeuw al twee penalty's op een WK tegen Uruguay.

Mis nooit meer de volgende grote transfer!