Nederland - Ecuador: de man van de wedstrijd en de pegel van Gakpo

Milan Keskin
  • Bijgewerkt: 25 nov. 2022 19:07 CET
  • 4 min leestijd
Nederland

Het Nederlands elftal is er vrijdagavond niet in geslaagd om van Ecuador te winnen op het WK in Qatar. Het team van Louis van Gaal kwam in Doha niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Cody Gakpo zette het Nederlands elftal al vroeg in de eerste helft op voorsprong met een schot in de linker bovenhoek. Na rust verloor het Nederlands elftal de grip op de wedstrijd en kreeg Ecuador meer kansen. Het resulteerde in de 49e minuut in de gelijkmaker van Enner Valencia. De aanvaller van Ecuador maakte zijn derde doelpunt op dit WK.

Opstelling Nederland: Noppert; Blind, Aké, Van Dijk, Timber, Dumfries; De Jong, Koopmeiners (79. De Roon), Klaassen (69. Berghuis); Bergwijn (46. Depay) en Gakpo (79. Weghorst).

Opstelling Ecuador: Galindez; Hincapié, Torres, Porozo; Estupinán, Caicedo, Mendez, Preciado; Valencia (90. Rodriguez), Plata (90. Ibarra) en Estrada (74. Sarmiento).

Artikel gaat verder onder de video

Man van de wedstrijd

Het was een wedstrijd zonder echte uitblinkers. Cody Gakpo maakte vroeg in de eerste helft de enige treffer voor het Nederlands elftal en kan worden gezien als de man van de wedstrijd. Aan de kant van Ecuador was Enner Valencia de grote man. De aanvaller van Fenerbahce maakte alweer zijn derde treffer op het WK vrijdagavond.

Cody Gakpo maakte zijn tweede doelpunt op dit WK.
© ProShots - Cody Gakpo maakte zijn tweede doelpunt op dit WK.

Duurste speler zonder speelminuten tijdens Nederland - Ecuador

De duurste speler zonder speelminuten was Matthijs de Ligt. De verdediger van Bayern München zat de gehele wedstrijd op de bank en zag hoe het Nederlands elftal gelijkspeelde tegen Ecuador. De Ligt kon tegen Senegal nog rekenen op een basisplaats, maar speelde niet zijn beste wedstrijd. De Ligt heeft een marktwaarde van 71,5 miljoen euro.

Transferwaarde selectie Nederland

De selectie van Nederland is een stuk meer waard dan die van Ecuador. Uit data van FootballTransfers blijkt dat Nederland op basis van marktwaardes gezien kan worden als een van de outsiders voor de wereldtitel. Het team van Louis van Gaal heeft een totale marktwaarde van 571,1 miljoen euro. Matthijs de Ligt is de meest waardevolle speler in het Nederlands elftal. De verdediger van Bayern München heeft een marktwaarde van 71,5 miljoen euro. Frenkie de Jong is een stukje minder waard en heeft een marktwaarde van 59,1 miljoen euro.

Transferwaarde selectie Ecuador

De selectie van Ecuador heeft een totale marktwaarde van 109,9 miljoen euro. De waardevolste voetballer uit de Ecuadoriaanse selectie is de bij Brighton & Hove Albion spelende Pervis Estupinán. De 24-jarige verdediger kwam afgelopen zomer voor 17,8 miljoen euro over van Villarreal en tekende een contract tot medio 2027. Hij is volgens het algoritme van FootballTransfers 33,9 miljoen euro waard. De 24-jarige verdediger kwam afgelopen zomer voor 17,8 miljoen euro over van Villarreal en tekende een contract tot medio 2027. Op de tweede plek staat Piero Hincapié. Minder dan een jaar geleden was de 20-jarige mandekker nog ‘slechts’ 6,8 miljoen euro waard, inmiddels is dat gegroeid naar 22,8 miljoen euro.

Bijzondere statistieken van de wedstrijd Nederland - Ecuador

- Het doelpunt van Cody Gakpo was het eerste tegendoelpunt van Ecuador in zes interlands.

- Het doelpunt van Enner Valencia was daarentegen het eerste tegendoelpunt van het Nederlands elftal op een WK sinds 29 juni 2014. Giovani dos Santos scoorde namens Mexico in de achtste finale van het WK.

- Het Nederlands elftal loste slechts twee schoten af op het doel van Ecuador. Het laagste aantal van een Europees land sinds 1966.

- Enner Valencia scoorde de laatste zes doelpunten van Ecuador op een WK.

Mis nooit meer de volgende grote transfer!