Imre Himmelbauer
  • 19 dec. 2023 07:42 CET
  • 2 min leestijd
Noni Madueke

Chelsea heeft niet de intentie om Noni Madueke dit seizoen op huurbasis te laten vertrekken, meldt The Athletic. De aanvaller kwam in januari voor 35 miljoen euro over van PSV, maar heeft tot nog toe nog geen basisplaats kunnen veroveren. Aan een huurtransfer denkt de clubleiding in Londen echter niet, gezien de penibele situatie van de club.

Madueke heeft mede door blessureleed dit seizoen pas acht wedstrijden gespeeld, waarvan zes in de Premier League en twee in het EFL Cup-toernooi. Slechts twee van die duels stond hij aan de aftrap, waardoor de teller in totaal pas op 203 speelminuten staat. Daarin scoorde de Engels jeugdinternational één keer: in het met 2-1 gewonnen bekerduel met AFC Wimbledon maakte hij in de blessuretijd van de eerste helft de gelijkmaker.

Moet Chelsea Madueke verhuren?

53 stemmen

Artikel gaat verder onder de video

De pas 21-jarige buitenspeler lijkt behoefte te hebben aan speeltijd, maar dat is door de slechte positie van de club geen optie. Chelsea staat tiende in de Premier League en lijkt net als vorig seizoen naast Europees voetbal te gaan grijpen. Mede daardoor zijn de bekertoernooien, waarin reservespelers veelal de kans krijgen, van extra groot belang voor de Londenaren.

Dinsdagavond speelt Chelsea in de kwartfinale van de EFL Cup tegen Newcastle United. Dat duel lijkt haalbaar voor Madueke, waardoor de kans groot is dat de ex-PSV'er tegen the Magpies minuten gaat maken. De dribbelaar hervatte maandag de groepstraining, nadat hij door blessureleed de laatste drie wedstrijden had gemist.

Mis nooit meer de volgende grote transfer!

Ontvang de laatste transferinzichten en -analyses direct in je mailbox.