Wat is de grootste nederlaag in de loopbaan van Cristiano Ronaldo?

Daniel Cabot Kerkdijk
  • Bijgewerkt: 14 aug. 2022 09:57 CEST
  • 3 min leestijd
Cristiano Ronaldo, Brentford v Man Utd, 2022/23

Het 4-0 verlies van Manchester United tegen Brentford zaterdag is een van de grootste nederlagen in de loopbaan van Cristiano Ronaldo. De 37-jarige aanvaller uit Portugal maakt sinds 2002 deel uit van het profvoetbal, maar hij stond sporadisch aan de verkeerde kant van een monsterscore. Ronaldo stond zaterdag als vijfvoudig winnaar van de Ballon d’Or echter ongetwijfeld beschaamd op het veld: het als degradatiekandidaat bestempelde Brentford stond na 35 minuten reeds met 4-0 voor. Daar bleef het uiteindelijk, gelukkig voor Erik ten Hag en consorten, ook bij in het Gtech Community Stadium.

Josh Dasilva opende na tien minuten reeds de score na een blunder van David de Gea en met een foute pass stond de doelman niet veel later ook aan de basis van de 2-0 van Mathias Jensen. Twee doelpunten van Ben Mee en Bryan Mbeumo in vijf minuten zorgden ervoor dat het duel tien minuten voor rust al beslist was. Ronaldo leed in zijn lange en succesvolle loopbaan slechts twee zwaardere nederlagen dan in Brentford.

Ronaldo ging in zijn loopbaan tweemaal met 5-0 onderuit. Een van deze nederlagen staat nog vers in het geheugen gegrift. Manchester United ging nog geen jaar geleden in eigen huis met 0-5 onderuit tegen aartsrivaal Liverpool. De andere 5-0 nederlaag was in el Clásico tussen Barcelona en Real Madrid, bijna twaalf jaar geleden. Twee van de in totaal vier 4-0 nederlagen in zijn loopbaan waren in dienst van Real Madrid, tegen Atlético Madrid en Barcelona.

Artikel gaat verder onder de video

De resterende 4-0 nederlaag in de loopbaan van Ronaldo was amper drie maanden geleden. Brighton & Hove Albion maakte in eigen huis korte metten met Manchester United. Het is veelzeggend dat Ronaldo in zijn loopbaan slechts zes keer een nederlaag met vier tegendoelpunten of meer leed. De helft ervan kwam echter wel in de voorbije twaalf maanden tot stand en dat zal Ronaldo ongetwijfeld zorgen baren.

De zwaarste internationale nederlagen van Cristiano Ronaldo

Als 189-voudig international van Portugal verloor Cristiano Ronaldo slechts twee keer een interland met vier tegendoelpunten. De eerste vond in 2008 plaats, toen Brazilië in een vriendschappelijke interland met 6-2 te sterk was voor de Zuid-Europeanen. Zes jaar later moest Portugal het op het WK van 2014 afleggen tegen de latere wereldkampioen Duitsland: 4-0.

Mis nooit meer de volgende grote transfer!

Ontvang de laatste transferinzichten en -analyses direct in je mailbox.