• 27 aug. 2022 19:09 CEST
  • 2 min leestijd
Bruma, Fenerbahce, PSV
© ProShots

Fenerbahçe wil zo snel mogelijk van Bruma af, zo verzekeren Turkse media zaterdag. De aanvaller werd eerder deze zomer op huurbasis overgenomen van PSV, inclusief een verplichte optie tot koop. Lokale media stellen echter dat de topclub uit Istanbul nu spijt zou hebben van het akkoord, mede omdat men het aantal buitenlanders in de selectie van trainer Jorge Jesus wil verminderen.

Volgens Rik Elfrink van het Eindhovens Dagblad kan Fenerbahçe contractueel gezien geen kant op. "Bruma is verhuurd met een verplichte optie tot koop. Eigenlijk een uitgestelde koop. Daar zal PSV dus niet aan mee willen werken. De koopoptie kan door Fenerbahçe alleen bij een bizar slecht seizoen niet worden gelicht." De journalist lichtte zijn woorden later nog eens toe. “Alleen als Fenerbahce degradeert, hoeven ze hem niet te kopen.”

Fenerbahçe degradeerde nog nooit in zijn 115-jarige bestaan en is met zeven punten uit de eerste drie duels ook goed aan het nieuwe seizoen in de Süper Lig begonnen. “Afspraken zijn duidelijk en gecheckt met en bij de makelaar”, benadrukte Elfrink via sociale media. Bruma, 27 jaar, speelde tot dusver 192 minuten in het tenue van de Turken, hoofdzakelijk in Europa. De Portugees international deed 165 minuten mee in de duels met Dynamo Kiev en Slovacko, respectievelijk in de Champions League en de Europa League.

Artikel gaat verder onder de video

In de Süper Lig kwam Bruma, die eerder voor Galatasaray speelde, alleen 27 minuten binnen de lijnen in de wedstrijd tegen Ümraniyespor (3-3). Sinds 11 augustus speelde hij geen minuut mee. De aanvaller zat in drie van de laatste vier wedstrijden niet eens meer bij de wedstrijdselectie. In de 0-6 overwinning op Kasimpasa bleef hij negentig minuten op de bank. PSV maakte drie jaar geleden twaalf miljoen euro over aan RB Leipzig voor Bruma, die in 81 duels van de Eindhovenaren goed was voor 15 goals en 10 assists.

Mis nooit meer de volgende grote transfer!

Ontvang de laatste transferinzichten en -analyses direct in je mailbox.