Bliksemvertrek aanstaande bij Ajax? Ontevreden zomeraankoop kan terugkeren naar oude club

• 3 nov. 2023 09:59 CET
  • 2 min leestijd
Chuba Akpom, Georges Mikautadze

De kans is aanwezig dat Georges Mikautadze Ajax op korte termijn verlaat. Volgens Mohamed Toubache-Ter, die ook met de primeur kwam dat Ajax Mikautadze wilde inlijven, heeft FC Metz oren naar een terugkeer van de 23-jarige Georgiër. De journalist schrijft op X, het voormalige Twitter, dat een tijdelijk vertrek een uitkomst kan bieden voor alle partijen.

Toubache-Ter zegt dat een verhuur van Mikautadze een manier voor Ajax is om de spits in staat te stellen doelpunten te maken in de Ligue 1, wat clubs zou aantrekken en de marktwaarde zou verhogen van een speler 'die niet past in de tactische stijl van de club'. De rechtspoot was vorig seizoen een sensatie in de Ligue 2, waar hij zich met 23 goals in 37 wedstrijden tot topscorer kroonde.

Deze voetbaljaargang speelde Mikautadze nog drie wedstrijden in de Ligue 1, waarin hij twee keer scoorde en een assist gaf, alvorens hij naar Ajax vertrok. Zijn dienstverband bij Ajax verloopt tot nog toe teleurstellend; de twintigvoudig international (negen goals) kwam in vier wedstrijden tot 165 minuten en wist daarin geen goal te maken of assist te leveren.

Artikel gaat verder onder de video

Eind september onthulde Cristian Willaert van ESPN dat Mikautadze, net als Chuba Akpom, bij toenmalig trainer Maurice Steijn had nagevraagd wanneer hij een kans zou krijgen in de punt van de aanval. "Ze hebben ook aangegeven dat op rechts of op 10 spelen niet zo heel veel zin heeft. Dan kunnen we beter op de bank zitten, zeiden ze", aldus de verslaggever. De laatste keer dat Mikautadze minuten maakte voor Ajax, was 22 oktober, toen hij in de slotfase inviel in de wedstrijd tegen FC Utrecht (4-3 verlies).

Mis nooit meer de volgende grote transfer!

Ontvang de laatste transferinzichten en -analyses direct in je mailbox.