• Bijgewerkt: 21 feb. 2023 07:14 CET
  • 2 min leestijd
Mika Godts, Mika Godts debuut Ajax, Mika Godts doelpunt Ajax
© ProShots

Mika Godts maakte maandagavond een opvallend debuut voor Jong Ajax. De zeventienjarige buitenspeler kwam in de rust van de thuiswedstrijd tegen MVV (4-2 winst) binnen de lijnen en had binnen zes minuten al zijn doelpunt te pakken. De zeventienjarige Belg, die in januari voor een miljoen euro van KRC Genk werd overgenomen, dribbelde vanaf de middenlijn helemaal zelf naar het doel, passeerde onderweg een tegenstander en schoot van dichtbij beheerst de 3-1 achter doelman Romain Matthys.

Het groene licht voor zijn officiële debuut liet door de trage papiermolen op zich wachten, waardoor de jonge aanvaller op zichzelf was aangewezen. “Ik ben er nu drie weken”, vertelde Godts bij ESPN. “Eerst heb ik voor mezelf getraind, omdat ik nog niet mocht meetrainen vanwege de papieren. Sinds deze week train ik mee met Jong Ajax. Ik voel me goed en ben goed verwelkomd. Nu de eerste wedstrijd en dat voelde goed.”

“Het was leuk om mijn debuut te maken voor deze mooie club”, vervolgde Godts. “Ik was blij om minuten te maken en mijn spel te laten zien, gelukkig ook met een goaltje. Het maken van doelpunten zit in me, maar dat betekent niet dat het altijd makkelijk gaat. Het maken van doelpunten en dribbels zit wel in me.”

Artikel gaat verder onder de video

Godts beschikte over een aflopend contract bij KRC Genk en was niet van plan om zijn contract te verlengen. Ajax was niet de enige club met interesse. Ook AC Milan, Borussia Dortmund en de halve Premier League zaten achter het toptalent aan. De club uit Amsterdam betaalde naar verluidt een transfersom van een miljoen euro en stond tevens een doorverkooppercentage toe.

Met zeven doelpunten in negentien competitiewedstrijden had Godts eerder dit seizoen bij Jong Genk bewezen over een aardig neusje voor de goal te beschikken. De linksbuiten kwam met Jong Genk uit in de Challenger Pro League, het tweede niveau van België. Ondanks dat de aanvaller al onderdeel uitmaakte van de A-selectie, wachtte hij nog altijd op zijn debuut in de hoofdmacht van de club.

Mis nooit meer de volgende grote transfer!

Ontvang de laatste transferinzichten en -analyses direct in je mailbox.