Dit zijn de reacties op social media na het gelijkspel tussen Feyenoord en Ajax

• Bijgewerkt: 22 jan. 2023 16:40 CET
  • 6 min leestijd
Feyenoord
© ProShots

Feyenoord en Ajax zijn zondagmiddag niet verder gekomen dan een 1-1 gelijkspel. In een kolkende Kuip kwam Feyenoord halverwege de eerste helft op voorsprong door een doelpunt van Igo Paixão. Davy Klaassen zette in de tweede helft de eindstand op het scorebord. Ondanks de hoge verwachtingen, viel het spel van beide teams behoorlijk tegen zondagmiddag. Op Twitter gaat men dan ook los op het spel van zowel Feyenoord als Ajax,

Op social media ergerden zich veel mensen aan het camerastandpunt tijdens de Klassieker. Door de tijdelijke netten in De Kuip, was ESPN genoodzaakt om het hogerop te zoeken. Dat leverde op social media veel commentaar op.

Artikel gaat verder onder de video

Feyenoord kwam in de 34ste minuut op voorsprong door een heerlijke knap van Igor Paixão. De linksbuiten draaide knap weg en schoot vanaf buiten de zestien feilloos raak. Doelman Gerónimo Rulli was volledig kansloos.

In de rust ging het voornamelijk over het spel van Ajax. De Amsterdammers wisten opnieuw niet te overtuigen en opvallend is dan ook dat de bal vooral in de achterhoede rond ging. Ajax wist voorin geen vuist te maken in de eerste helft.

Halverwege de tweede helft kwam Ajax op gelijke hoogte met Feyenoord. Davy Klaassen kopte de bal via het lichaam van Mats Wieffer binnen.

Zodoende eindigde de wedstrijd in een 1-1 gelijkspel. Volgens Marciano Vink blonken twee spelers uit in deze verder matige wedstrijd.

Ondanks dat Ajax misschien wel gevoelsmatig als overwinnaar van het veld stapte in De Kuip, hebben de Amsterdammers een negatief record te pakken.

Door het gelijkspel in De Kuip blijft Ajax op een teleurstellende vijfde plek staan. Mocht Sparta Rotterdam volgende week winnen, dan kan het zomaar boven Ajax komen te staan in de Eredivisie.

De reacties zijn na afloop dan ook niet mals over het spel van Ajax. De Amsterdammers wisten geen vuist te maken in Rotterdam.

Mis nooit meer de volgende grote transfer!

Ontvang de laatste transferinzichten en -analyses direct in je mailbox.