Imre Himmelbauer
  • Bijgewerkt: 13 aug. 2022 15:06 CEST
  • 1 min leestijd
Cole Bassett, Feyenoord, 2022/23

Cole Bassett verlaat Feyenoord en komt de rest van het seizoen op huurbasis uit voor Fortuna Sittard. De 21-jarige middenvelder had in Rotterdam weinig uitzicht op speeltijd, mede door de komst van Sebastian Szymański. In Sittard zal de Amerikaan hopen meer minuten te krijgen.

Feyenoord, Fortuna Sittard en Colorado Rapids hebben onderling een constructie met elkaar opgezet. De Amerikaan werd namelijk sinds januari door de Rotterdammers gehuurd van de MLS-club. Door de constructie wordt doorverhuur mogelijk en behoudt de club uit Rotterdam-Zuid naar verluidt alsnog de optie om Bassett aan het eind van het seizoen definitief over te nemen.

Bassett zegt blij te zijn de kans te krijgen om zich te bewijzen bij Fortuna: "Het is een prachtige kans om komend seizoen minuten te mogen maken in het geel-groen van Fortuna Sittard. Ik kijk ernaar uit om met doelpunten een bijdrage te kunnen leveren aan de sportieve prestaties van deze club.”

Artikel gaat verder onder de video

Bassett speelde vorig seizoen zeven wedstrijden in de tweede seizoenshelft voor Feyenoord. In al die wedstrijden kwam de middenvelder als invaller binnen de lijnen. Daardoor bleef zijn totale speeltijd in de tweede helft van vorig seizoen op 83 minuten steken. Ook in de openingswedstrijd van het huidige seizoen tegen Vitesse (5-2-winst) was de enkelvoudig Amerikaans international invaller.

In de Amerikaanse MLS maakte de jonge middenvelder wel indruk. Bij Colorado Rapids speelde hij tijdens het reguliere seizoen 32 wedstrijden, waarin hij 5 keer scoorde en 3 assists gaf. Hij eindigde met zijn club bovenaan de Western Conference. In de MLS Cup Playoffs bleek Portland Timbers in de kwartfinale met 1-0 te sterk.

Mis nooit meer de volgende grote transfer!

Ontvang de laatste transferinzichten en -analyses direct in je mailbox.