Beelden gelekt: Mbappé roept teamgenoten tot de orde in rust WK-finale

• 21 dec. 2022 09:57 CET
  • 3 min leestijd
Kylian Mbappe, France, World Cup 2022
© ProShots

Kylian Mbappé heeft in de rust van de WK-finale tussen Frankrijk en Argentinië het woord gedaan in de kleedkamer van de Fransen. Uit de beelden van Telefoot blijkt dat de aanvaller van Paris Saint-Germain zijn teamgenoten tot de orde roept: “Slechter dan net kan niet!”

Ondanks de speech van de 24-jarige aanvaller slaagde Frankrijk er niet in om de wereldtitel te prolongeren. Met name in de eerste helft werd Frankrijk overrompeld door Argentinië. Mbappé besloot dan ook het woord te nemen in de kleedkamer tijdens de pauze: “We kunnen het echt niet slechter doen dan dat wij net deden.” De aanvaller hoopte wat meer pit in het elftal te krijgen en stookte het vuurtje nog even verder op: “We gaan zo terug het veld op. Of zij gaan het spel maken, of wij gaan nu volle bak in de tweede helft.”

“Het moet echt anders jongens”, zegt Mbappé tegen zijn teamgenoten. “Leg de intensiteit in de duels met de tegenstanders. Het is tenslotte een WK-finale.” Frankrijk stond bij rust met 0-2 achter door doelpunten van Lionel Messi en Ángel Di María. “Wij staan twee doelpunten achter, maar we kunnen nog terugkomen.” Uiteindelijk bleek dat ook het geval. Mbappé zorgde aan het einde van de tweede helft voor een waanzinnige slotfase door Frankrijk in slechts twee minuten tijd op gelijke hoogte te zetten.

Artikel gaat verder onder de video

Uiteindelijk was het Argentinië die er na strafschoppen met de wereldtitel vandoor ging. Mbappé schoot nog wel een strafschop raak, maar zag hoe teamgenoten Kingsley Coman en Aurélien Tchouaméni faalden vanaf de elfmeterstip. Het Franse Telefoot zond dinsdagavond een documentaire uit op televisie met beelden van het Franse nationale team. In de documentaire waren onder andere beelden te zien uit de catacombe van tijdens de WK-finale.

Mis nooit meer de volgende grote transfer!

Ontvang de laatste transferinzichten en -analyses direct in je mailbox.