• Bijgewerkt: 5 jun. 2023 14:29 CEST
  • 1 min leestijd
Ronald Koeman Oranje
© ProShots

Memphis Depay zal niet beschikbaar zijn voor de Final Four van de Nations League, heeft de KNVB bekendgemaakt. De aanvaller van Atlético Madrid kampt met een blessure en heeft zich daarom afgemeld bij bondscoach Ronald Koeman. Nederland speelt woensdag 14 juni in de halve finale van het toernooi tegen Kroatië. Op 18 juni wacht de (troost)finale tegen Italië of Spanje.

Depay, 29 jaar, kwam door een blessure al sinds 30 april niet meer in actie. Destijds deed hij als invaller elf minuten mee in het duel met Real Valladolid (2-5 winst). De ex-PSV'er wist in die twaalf minuten wel het net te vinden: in de blessuretijd maakte hij de laatste goal van de wedstrijd.

Depay was in de vorige interlandperiode eind maart nog wel van de partij. De aanvaller stond destijds in de basis tegen zowel Frankrijk (4-0 verlies) als Gibraltar (3-0 winst). In laatstgenoemde wedstrijd was hij in de 23ste minuut goed voor de openingstreffer.

Artikel gaat verder onder de video

Door het wegvallen van de 88-voudig international bestaat de selectie van Koeman nu nog uit 25 spelers. Van die groep zal de bondscoach er nog twee moeten laten afvallen in aanloop naar het duel met Kroatië. De definitieve selectie moet maandag voor middernacht opgestuurd worden. De meeste spelers melden zich maandagmiddag op de KNVB Campus in Zeist. Alleen Nathan Aké en Denzel Dumfries melden zich later, omdat zij zaterdag nog de Champions League-finale moeten spelen met hun clubs Manchester City en Internazionale.

Mis nooit meer de volgende grote transfer!

Ontvang de laatste transferinzichten en -analyses direct in je mailbox.