Perez schrikt van Ajax-verdediger: 'Dit is wandelvoetbal, dit bestaat gewoon niet'

• 11 dec. 2023 11:05 CET
  • 2 min leestijd
Kenneth Perez, ESPN
© Videostill ESPN

Kenneth Perez heeft zich zondag zeer kritisch uitgelaten over het optreden van Ar'jany Martha tegen Sparta Rotterdam. De twintigjarige verdediger van Ajax, dat de wedstrijd tegen Sparta met 2-1 won, maakte geen energieke indruk op de Deen. Perez spreekt zelfs van 'wandelvoetbal'.

"Martha, even serieus", begon Perez bij het ESPN-programma Dit was het Weekend. "Een paar weken geleden liep hij echt met zijn man mee, maar dit is wandelvoetbal. Het is jouw man en hij loopt helemaal vrij." Camiel Neghli, de directe tegenstander van Martha, maakte kort na de rust de aansluitingstreffer, waarbij hij niet strak gedekt werd door Martha.

"In de andere wedstrijden ging hij ervoor als hij uitgekapt werd. Dit bestaat gewoon niet, dit kan echt niet", vervolgde Perez. Marciano Vink, eveneens aanwezig in de studio, haakte daarna in. Hij is minder verbaasd dan zijn collega-analist. "Het is een aanvaller. In de andere wedstrijden was hij dat ook al. Sontje Hansen en Elayis Tavsan lieten vorige week (in de wedstrijd tussen NEC en Ajax, red.) al zien hoe makkelijk hij uit te spelen is. In de verdediging, in de één tegen één, is hij écht niet goed."

Artikel gaat verder onder de video

Martha was vorig seizoen nog onderdeel van Jong Ajax, waar hij als rechtsbuiten speelde, maar is deze voetbaljaargang bij de hoofdmacht gehaald als linksback. Hij speelde tot nog toe 419 minuten voor Ajax 1, verdeeld over 6 wedstrijden. Daarin wist de mandekker nog geen doelpunt te maken of assist te leveren. Het contract van Martha loopt komende zomer af.

Mis nooit meer de volgende grote transfer!

Ontvang de laatste transferinzichten en -analyses direct in je mailbox.