Analisten eens over dissonant in WK-finale: 'Slechtste wedstrijd die ik ooit iemand heb zien spelen'

Imre Himmelbauer
  • Bijgewerkt: 19 dec. 2022 10:34 CET
  • 2 min leestijd
Frankrijk, WK, 2022

Analisten zijn het erover eens dat Ousmane Dembélé een uitermate ongelukkige wedstrijd speelde in de WK-finale tegen Argentinië. De Fransman veroorzaakte een strafschop en werd na veertig minuten naar de kant gehaald door Didier Deschamps. Voor zijn optreden hebben de kenners geen goed woord over.

Stuart Pearce, die zelf 79 interlands voor Engeland speelde, betitelde het optreden van de 25-jarige aanvaller als 'de slechtste wedstrijd die ik iemand ooit heb zien spelen'. "Hij heeft de penalty weggegeven en elke pass die hij daarna gaf, mislukte", aldus Pearce tegenover talkSport. "Zijn optreden was schokkend om eerlijk te zijn. Didier Deschamps moest iets doen, we zaten naar een auto-ongeluk te kijken."

Ook Gary Neville, die 85 interlands speelde voor the Three Lions, was buitengewoon kritisch op de rechtspoot, die onder contract staat bij Barcelona. Hij vond dat de Fransman 'speelde als een klein jongetje', zei hij bij ITV. "Het was zielig."

Artikel gaat verder onder de video

De 47-jarige Engelsman erkent dat de penalty die Ángel Di María licht was, maar is ook kritisch op de 'domheid' van de overtreding van Dembélé. "Je verdient het dan bijna om hem de penalty tegen te krijgen en Dembélé kreeg hem hem tegen. Hij geeft Di María die kans. Hij zoekt het contact, hij weet wat hij doet, hij heeft ervaring."

De Fransen verloren de WK-finale op strafschoppen. Na 90 minuten stond het 2-2 in de eindstrijd en na de verlenging stond een 3-3 stand op het scorebord. Kingsley Coman en Aurelien Tchouaméni scoorden hun penalty's niet.

Mis nooit meer de volgende grote transfer!

Ontvang de laatste transferinzichten en -analyses direct in je mailbox.