Imre Himmelbauer
  • Bijgewerkt: 30 dec. 2022 20:08 CET
  • 2 min leestijd
Erik ten Hag, Man Utd, 2021/22

Cyriel Dessers kijkt met een goed gevoel terug op zijn huurperiode bij Feyenoord. De 28-jarige spits groeide bij de Rotterdamse club uit tot een absolute publiekslieveling en was vooral belangrijk in de Conference League, waarin Feyenoord de finale haalde. In dertien wedstrijden in het Europese toernooi scoorde de Nigeriaanse Belg tien keer, wat hem de bijnaam Mister Conference League opleverde.

Dessers was onder meer de grote man in de tweede wedstrijd van de halve finale tegen Olympique Marseille. Na een 2-2 gelijkspel in Frankrijk won Feyenoord in de Kuip met 3-2. Dessers scoorde in de achttiende minuut de openingstreffer en maakte direct na de aftrap in de tweede helft het winnende doelpunt. "Het is zonder twijfel het mooiste jaar uit mijn carrière geweest", zegt hij tegen NU.nl.

Het succes van de club vorig seizoen is volgens de viervoudig Nigeriaans international (één goal) voor een groot deel te danken aan trainer Arne Slot. "Hij wist hoe de tegenstander speelde en counterde dat helemaal uit. Hij dacht twee, drie stappen vooruit. Hij is met Erik ten Hag (met wie hij bij FC Utrecht werkte, red.) de beste trainer die ik heb gehad." Ook de eerlijkheid van Slot over de rol van Dessers kan op lof rekenen. "Daaraan zie je dat hij een heel grote trainer is. Ik heb andere trainers gehad die een lulverhaal ophingen, me aan het lijntje hielden of valse beloftes gaven. Dan krijg je frustraties." Dessers werd veelal gebruikt als invaller bij Feyenoord.

Artikel gaat verder onder de video

De rechtspoot tekende na zijn huurperiode bij Feyenoord afgelopen zomer voor US Cremonese. De club uit Cremona, die momenteel op de achttiende plaats staat in de Serie A, betaalde 6,5 miljoen euro voor Dessers, een clubrecord. In Lombardije kwam de aanvaller in dertien wedstrijden tot twee goals en één assist.

Mis nooit meer de volgende grote transfer!

Ontvang de laatste transferinzichten en -analyses direct in je mailbox.