Salaris van Lisandro Martinez bij Manchester United ligt op straat

Daniel Cabot Kerkdijk Updated: 18 Jul 2022 14:16 BST 2 min read
Lisandro Martinez, Man Utd, 2021-22

Lisandro Martínez gaat bij Manchester United een weeksalaris van 120.000 pond verdienen, omgerekend 141.460 euro op weekbasis. Diverse Engelse media maken maandag melding van het honorarium van de nieuwste aankoop van de Premier League-club. De van Ajax overgekomen Argentijns international staat voor 7.355.920 euro per jaar op de loonlijst en daarmee valt hij in een middencategorie in het salarishuis van de club.

Voetballers als Cristiano Ronaldo, David de Gea, Jadon Sancho, Raphaël Varane, Bruno Fernandes, Marcus Rashford en Harry Maguire staan voor beduidend meer geld op de loonlijst van Manchester United. Martinez, 24 jaar, is nog niet officieel gepresenteerd door Manchester United, dat wel samen met Ajax al melding maakte van een akkoord over de transfersom. De Argentijn wacht nog op een werkvergunning voor het Verenigd Koninkrijk én heeft nog een medische keuring op de planning staan. Daarna zal hij voor vijf jaar gaan tekenen op Old Trafford.

De exacte vaste transfersom die Manchester United voor Martínez betaalt, is 57,37 miljoen euro. Dat bedrag kan door variabelen nog oplopen naar 67,37 miljoen euro. Zelden wist Ajax een speler voor zoveel geld te verkopen. Alleen Frenkie de Jong (voor 75 miljoen euro naar Barcelona) en Matthijs de Ligt (75 miljoen euro naar Juventus) leverden een hogere vaste transfersom op. Door bonussen vielen ook die bedragen nog hoger uit.

Slechts eenmaal eerder betaalde Manchester United meer geld voor een verdediger. Maguire is met een afkoopsom van 87 miljoen euro nog altijd de duurste defensieve aankoop ooit van Manchester United. Martínez is de derde aanwinst van Manchester United voor het nieuwe seizoen. Trainer Erik ten Hag haalde met Tyrell Malacia van Feyenoord al een andere Eredivisie-speler naar Engeland. Deze week tekende ook Christian Eriksen een meerjarig contract op Old Trafford.

Ten Hag verwacht dat Martínez snel in de armen wordt gesloten door de fans van Manchester United. "Hij is een strijder", zei de trainer. "Ik verwacht dat de fans hem snel zullen waarderen. Hij heeft de vechtspirit die we als team nodig hebben."

Most Read