Feyenoord heeft beet met Pools international Sebastian Szymanski

Daniel Cabot Kerkdijk Updated: 22 Jul 2022 15:12 BST 2 min read
Sebastian Szymanski

Feyenoord heeft zich versterkt met Sebastian Szymanski van Dynamo Moskou. De middenvelder annex vijftienvoudig international van Polen komt op huurbasis naar Rotterdam. Feyenoord heeft een optie in het huurcontract om de Pool aan het einde van het seizoen definitief over te nemen.

"Een mooi nieuw avontuur. Feyenoord is een goede club voor jonge spelers zoals ik. De club heeft afgelopen seizoen veel indruk gemaakt in Europa door de finale te halen van de Conference League. Ik hoop mijn steentje bij te kunnen dragen aan verdere successen en kijk ernaar uit om in De Kuip mijn debuut te maken en mezelf te laten zien aan de supporters", laat Szymanski weten op de website van Feyenoord.

Szymanski, die in Rusland over een contract tot 2026 beschikt, kan op de nummer acht- en tien-positie uit de voeten. Hij speelde sinds de zomer van 2019 in Rusland. Destijds maakte de Pools international voor 5,5 miljoen euro de overstap van Legia Warschau naar Moskou, waar hij goed was voor 8 treffers en 17 assists in 85 duels. Dynamo Moskou wilde meewerken aan een al dan niet tijdelijk vertrek. Bovendien zorgen de huidige FIFA-regels ervoor dat Feyenoord Szymanski nu naar Rotterdam kan halen.

Vanwege de tijdelijke FIFA-regeling, waarbij buitenlandse spelers actief in Rusland en Oekraïne hun contracten tot de zomer van 2023 mogen opschorten, zag Feyenoord mogelijkheden. Szymanski was afgelopen seizoen een van de meest waardevolle middenvelders van de Russische competitie. Slechts één positiegenoot was vaker betrokken bij goals. Rifat Zhemaletdinov van Lokomotiv Moskou was afgelopen seizoen bij zestien treffers betrokken (negen goals, zeven assists), waarmee hij Szymanski voorbleef: zes treffers en acht assists.

Daarbij moet echter wel worden aangetekend dat Zhemaletdinov vooral in de beginfase van het seizoen regelmatig als buitenspeler werd gebruikt in plaats van als aanvallende middenvelder, zijn meest favoriete positie. Feyenoord zag deze zomer de nodige spelers vertrekken, onder wie Guus Til op het middenveld. Ook Luis Sinisterra, Tyrell Malacia, Bryan Linssen, Reiss Nelson en Cyriel Dessers trokken de deur achter zich dicht. De club uit Rotterdam-Zuid versterkte zich met Danilo, Mats Wieffer, Javairô Dilrosun en Mohamed Taabouni.

Most Read