Paulo Dybala tekent transfervrij bij AS Roma

Daniel Cabot Kerkdijk Updated: 20 Jul 2022 14:09 BST 3 min read
Why Juventus and PSG may consider a Dybala-Icardi swap deal

Paulo Dybala vervolgt zijn loopbaan bij AS Roma na zijn transfervrije vertrek bij Juventus. De 28-jarige aanvaller heeft woensdag een contract voor drie seizoenen met de club uit Rome ondertekend. Dybala gaat 4,5 miljoen euro op jaarbasis verdienen en dat kan aan de hand van variabele clausules nog met 1,5 miljoen euro oplopen. Er is een optie voor een vierde contractjaar.

Trainer José Mourinho en technisch directeur Tiago Pinto waren een groot voorstander van de komst van Dybala, die in het Stadio Olimpico een aanvalsduo met Tammy Abraham gaat vormen. Ook Internazionale had meer dan gemiddelde interesse. Het management van Dybala sprak wekenlang met de club uit Milaan en het leek erop dat een transfer naar het Giuseppe Meazza slechts een kwestie van tijd zou zijn. Inter zette de gesprekken echter tijdelijk stil om het vizier te richten op de terugkeer van Romelu Lukaku, op huurbasis van Chelsea.

De rentree van Lukaku in Milaan zorgde ervoor dat Dybala niet langer een prioriteit was, tenzij een nieuwe club voor Alexis Sánchez zou worden gevonden. AS Roma mengde zich in de strijd en deed een contractvoorstel, dat lager lag dan hij aanvankelijk voor ogen had: een vast salaris van zes miljoen euro en een bonus van een miljoen euro per seizoen. De aanvaller ging desalniettemin overstag.

"De dagen voordat ik mijn contract tekende zaten vol emoties", erkent Dybala bij zijn presentatie in het Stadio Olimpico. "De snelheid en vastberadenheid die Roma toonde heeft echt het verschil gemaakt voor mij. Ik kom bij een club in een opwaartse spiraal terecht, met een sterke fundering voor de toekomst. En het is een voorrecht dat ik met deze trainer mag gaan werken. Als tegenstander heb ik altijd veel waardering gehad voor de sfeer die de fans van Roma meebrachten. Ik kan niet wachten om ze een ode te brengen in dit shirt."

Dybala gaat in Rome fors minder verdienen dan hij bij Juventus voor ogen had. Beide partijen kwamen eind 2021 immers een nieuw contract overeen, met een jaarsalaris van tien miljoen euro als tegenprestatie, maar de langere samenwerking werd nooit officieel bekrachtigd. Na de komst van Dusan Vlahovic in januari van dit jaar probeerde Juventus de voorwaarden in het akkoord te veranderen, mede omdat Dybala destijds met de nodige fysieke problemen kampte.

Juventus maakte uiteindelijk in maart van dit jaar bekend dat de aflopende verbintenis van Dybala niet zou worden verlengd. Dybala was goed voor 115 doelpunten in 293 officiële duels voor de Turijnse club tussen 2015 en 2022. AS Roma is voor de Argentijn zijn derde werkgever in Italië. Palermo nam de spits in 2012 over van het Argentijnse Instituto voor 11,9 miljoen euro. Na drie seizoenen legde Juventus 41 miljoen euro neer voor zijn komst.